lørdag 1. juni 2013

Sunnmørsalpene - mai

Tok en snartur til Sunnmørsalpene 18. mai. I grevens tid med hensyn til skiføre, men finfint slushføre etter litt skibæring. Gikk Randers Topp, en tur fra fjære til fjell, med hvitveis og bjørkeløv ved starten og snø fra ca 570 moh. Fantastisk tur!

 Fra oppstigningen til Randers Topp mot Bladet

 Mohns Topp fra Randers

 Hjørundfjorden fra Randers Topp

Skår i gleden...
Et eller annet sted i bildet vil det om få år komme et 420 kV linje med monstermaster som skal gå langs og krysse den flotte Hjørundfjorden. Alternativ med sjøkabel er forkastet. Komplett ubegripelig for meg...

 Fra Grøtdalstindene mot Vassdalstinden


6 kommentarer:

 1. Det femte bilde likte jeg serdeles godt enkelt og greit! Mye bra :-)

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar, Bjørn-Egil :-)

  SvarSlett
 3. For noken fjell! Blir svimmel her eg sit trygt i stolen. Nr 3 gir skikkeleg sug i magen! Du formidlar verkeleg det ville og vakre i dette landskapet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar, Magnar. Glad bildene formidler noe av naturopplevelsen. Dette er nok det mest alpine landskapet jeg har sett i Norge, i allefall hvis man teller pinakler :-)

   Slett
 4. Fin fortelling, og du gjør jobben som naturfotograf også ved å formidle truslene naturen vår står overnfor. De to nederste bildene likte jeg godt, men ville gjerne hatt de i et 2:4 format.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar, Stein. Ja, denne Ørskog-Fardal utbyggingen har ikke fått like mye oppmerksomhet mastene i Hardanger, muligens fordi prosjektet ennå ikke har kommet så langt. Synes egentlig det er en skam at vi eventuelt skal ta oss råd til å arrangere vinter-OL når vi ikke tar oss råd til å verne disse naturperlene (selv om jeg også synes vinter-OL er gøy).

   Skal se om 2:4 format også fungerer på de to siste :-)

   Slett